Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Από το Πολιτικό Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Σηφουνάκη, ανακοινώνεται ότι προχωρά κανονικά η ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου «Αποχέτευση Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής Δήμου Λέσβου». Συγκεκριμένα υπογράφηκε από τη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) το ως άνω έργο, προϋπολογισμού 4,6 εκ ευρώ.

Σε δήλωσή του, με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Σηφουνάκης επισημαίνει :
«Πολιτική μας στο ΥΠΕΚΑ είναι με την προώθηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), να εντάσσονται σ’ αυτό και έργα προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος των νησιών του Αιγαίου, όπως έργα βιολογικών καθαρισμών λυμάτων οικισμών του νησιού της Λέσβου. Σχετικά, είχα αναφερθεί αναλυτικά και στην συνέντευξή μου στις 19.04.2011 στην Μυτιλήνη.
Ήδη έχουμε θετική εξέλιξη για την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ του έργου «Αποχέτευση Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής Δήμου Λέσβου» Εντός των ημερών θα αποσταλούν τα σχετικά έγγραφα «Αποδοχής Όρων» προς υπογραφή στον Δήμο Λέσβου για να προχωρήσει η τελική ένταξη και δημοπράτηση του τόσου σημαντικού για τους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής αλλά και για τον Κόλπο Καλλονής έργου, αφού η περιοχή θα απαλλαγεί από τα λύματα που θα οδηγούνται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της Καλλονής.

Τέλος αναμένουμε και ελπίζουμε με την συνεχή ενεργοποίηση και ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου στις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, να επιλυθούν καταγεγραμμένα υπάρχοντα τεχνικά προβλήματα στις άλλες υποβληθείσες προτάσεις, ώστε να έχουμε σύντομα θετικές εξελίξεις και για τα υπόλοιπα έργα».